Hyundai i20 dostupan uz novi styling (MY-2024)

Large b0f6116a f216 406d 9f0e 136c1b9946ea
Povratak na novosti

Nakon tri prodajne godine obavljeno je uljepšavanje!

Naglašeno oštre linije karoserije koje obilježavaju dizajn aktualne treće generacije modela Hyundai i20 još uvijek ostavljaju svjež i prepoznatljiv dojam, pa su promjene za novu modelsku godinu (MY-2024) obavljene minimalistički diskretno. Što je sasvim dovoljno da na polovici prodajne karijere uspješan gradski kompakt još malo podigne letvicu atraktivnosti i pridobije simpatije novih kupaca.

Lagane estetske korekcije obavljene su na prednjem i zadnjem braniku gdje su izvedene nešto veće kontrastne površine sa crnim elementima koji će posebno doći do izražaja u kombinaciji sa svijetlim bojama karoserije. Uz nekoliko klasičnih tonova – novost su perla nijanse Lucid Lime (zelena) i  Meta Blue (plava), u kojima osvježeni Hyundai i20 lako privlači poglede i izdvaja se u gradskoj vrevi.

Dimenzije nisu mijenjane i sa dužinom 4,04 m još uvijek je među najvećim primjercima u klasi što mu osigurava ugodan prostor u kabini, te odličan prtljažnik zapremine 330 lit. Posebnost dosadašnje izvedbe koju su pohvalili mnogi vlasnici zadržana je i dalje – pa Hyundai i20 serijski dolazi sa vrhunskim profiliranim sjedalima (i prednjim i zadnjim) što je rijetkost u ovoj klasi gdje mnogi proizvođači štede na izvedbi i materijalima. A takav detalj nije slučajnost i prezentira Hyundai i20 u pravom sportskom stilu povezujući ga sa uspjesima modela iz WRC serije.

Provjereni i dokazano štedljivi pogonski agregati nude tri izvedbe snage, a ponuda započinje odličnim i super-tihim benzincem 1.2 DPi („Dual Port Injection“) koji koristi tehnologiju dvostrukog ubrizgavanja goriva i razvija ugodnih 84 KS. Zbog klasične koncepcije sa 4-cilindra i bez turbo-punjača omiljen je kod vlasnika koji preferiraju opušteni ritam vožnje u svakom kilometru provedenim za volanom, a omogućuje fenomenalno nisku potrošnju sa prosječnih 5,5 lit.

Moderni 1.0 Turbo-GDi dostupan je u izvedbama sa 100 KS i 120 KS, a nudi osjetno bolje performanse u kojima će uživati temperamentniji vozači. Serijski dolazi uz 6-stupanjski ručni mjenjač uz mogućnost doplate za 7-stupanjski automatik sa dvostrukom spojkom (7-DCT). Naglašeno sportski zvuk ovog motora koji nije umjetan (nije iz zvučnika) dolazi iz posebno konstruiranog ispušnog sustava, pa mnogima ostavlja dojam i puno veće snage od deklarirane. Mami na oštriju vožnju i još je jedna u nizu poveznica sa sportskim pedigreom ovog modela, a uz ovaj motor moguće je naručiti i sportski styling u paketu „N-Line“.

Umjesto dosadašnjeg početnog paketa opreme „Trend“ za novi Hyundai i20 ponudu otvara bogatija izvedba „Comfort“ koja serijski nudi pregledan multimedijski audio-uređaj sa dodirnim zaslonom od 8.0 inča, a sadrži i DAB radio tuner za prijem digitalnih signala. Dio serijske opreme sada je zadnja parkirna kamera kao i sustav senzora za zvučno upozorenje na prepreku. Osim ovih noviteta Hyundai i20 je i dalje jedan od najopremljenijih primjeraka u klasi i serijski dolazi sa 6 zračnih jastuka, sustavima za aktivnu pomoć u vožnji (zadržavanje u traci, automatsko kočenje, čitanje znakova), te sadrži Bluetooth, Tempomat i vrlo praktična automatska svijetla (samostalno paljenje kod smanjene vidljivosti i upravljanje dugim snopom). Tako opremljen Hyundai i20 vrlo je pogodan i za duga putovanja obzirom da je složen kao i modeli više klase. Klima uređaj dio je serijske opreme i Hyundai nije pokleknuo trendu kojeg preferiraju neki proizvođači, pa osnovne verzije sa početnom cijenom nude – bez klime (u 21. stoljeću!!).

Osvježeni Hyundai i20 dostupan je bez veće razlike u cijeni, a za početak prodaje pripremljena je promotivna ponuda „Vatrena Edicija“ koja donosi odličnu uštedu od 1.200 Eur.

Hyundai i20 1.2 DPi Vatrena Edicija

  • redovna cijena 18.490 Eur / akcija 17.290 Eur

Hyundai i20 1.0 T-GDi Vatrena Edicija

  • redovna cijena 19.690 Eur / akcija 18.490 Eur

Limitirana serija „Vatrena Edicija“ uključuje automatski klima uređaj, grijana prednja sjedala i obruč volana, virtualni kokpit sa digitalnim instrumentima, automatske prednje brisače sa senzorom za kišu, dodatno zatamnjena zadnja stakla i atraktivne aluminijske naplatke 16 cola.

Osvježeni Hyundai i20 MY-2024 dostupan je za naručivanje od 12.09.2023. – a sa stabilizacijom proizvodnje značajno su skraćeni rokovi isporuke i prve isporuke kreću sredinom studenog.

Za sve informacije kontaktirajte odjel prodaje na tel: 031 / 298 044 ili e-mail: prodaja@kotromanovic.hr